Wie ben jij als initiatiefnemer en welke ervaring en competenties breng je mee voor het succesvol maken van jouw innovatieve concept? Ben je alleen? Heb je een team? Hoe zit je netwerk er uit?

Goed beschouwd kan je misschien wel stellen dat iedereen een paar keer per jaar een goed idee heeft. Een TOP idee zelfs! Leuke, mooie, relevante en slimme oplossingen voor alledaagse problemen van nu of oplossingen voor problemen die er nog helemaal niet zijn of niet zo ervaren worden.

Wat voor probleem los jij op? En welke skills, talenten en ervaringen breng jij mee om dat probleem op te lossen? Ben je ervaringsdeskundige, probleemeigenaar, uitvinder met een oplossing? Ben je commercieel, onderzoekend, technisch onderlegd, een rasverkoper of een visionair met organisatorische competenties? Bij de start van het ondernemen komen er 1.001 dingen op je af. Het is goed om je dat te beseffen en meteen vanaf het begin rekening te houden met wat je wel en niet kunt.

Als je bijvoorbeeld een idee hebt bedacht dat aanhaakt op de slimme apparaten hype, besef je dan wel, dat als je zelf niets kunt maken of programmeren, de kosten voor productontwikkeling meteen vanaf het begin fors op kunnen lopen. En dan nog; heb jij wel genoeg inzicht in wat jouw toeleveranciers je aanbieden? Wat ze gaan opleveren? En of je wel een juiste prijs betaald voor de kwaliteit die je geleverd krijgt? In dat soort gevallen kan het raadzaam zijn om je team uit te breiden met een technisch persoon die bijna net zoveel geloofd in jouw concept als jijzelf.

Wil je ook zicht krijgen op wat je te wachten staat en of het raadzaam is om je team uit te breiden met aanvullende ervaring en competenties? Kom eens langs voor een intake.