Hoe lang ben je eigenlijk al bezig als ondernemer? De ene ondernemer is de andere niet! Ondernemen moet je leren, ervaren en meemaken. Laat je niet gek maken door die hypersucces verhalen van de Marc Zuckerbergs en weer een verhaal over een mega-investering in de krant.

De gemiddelde leeftijd van een succesvolle ondernemer is 45 – 47 jaar, zo blijkt uit onderzoek. Niet voor niets, het vergt heel veel van je eigen leercapaciteit, doorzettingsvermogen, inzicht in je eigen (on)kunde en vooral het netwerk waarover je beschikt. Ondernemen is vaak een kwestie van het gevecht aangaan met jezelf. Er zijn zoveel dingen die op je afkomen die je allemaal moet verwerken, ordenen, uitdiepen, besluiten op moet maken en doorspelen naar teamleden en je netwerk. En wat is jouw eigen rol in het proces en welke taken trek je wel naar je toe en welke kun je beter door anderen laten uitvoeren? Naarmate de complexiteit van je concept toeneemt, zal ook de complexiteit van de vraagstukken en de partners waarmee je samen moet werken toenemen. Dat leer je meestal niet in een paar maanden en al helemaal niet uit een boekje. En ja, sommige ondernemers lijkt het allemaal aan te komen waaien..

Maar voor de meeste ondernemers is het gewoon keihard werken, steeds weer je neus stoten en toch weer de zaken oppakken en doorzetten. Dat proces kan soms een hele poos duren. Bij ‘Slim | naar de markt’ spelen we in op jouw eigen snelheid van ontwikkelen. Zowel qua budget als doel maar met name ook op jouw ontwikkelingen als ondernemer. Via verschillende mogelijkheden van samenwerking stemmen we onze snelheid van handelen af op jouw snelheid van ontwikkelen als ondernemer. Soms moet je gewoon even rust en tijd nemen om de opgedane kennis en informatie voor jezelf te verwerken voordat je weer de volgende stap zet.